SHËNDET MË TË MIRË
 

Aplikacion mobil

ЗPër shërbim më të mirë dhe disponueshmëri më të madhe të informacioneve për pacientët tanë krijuam aplikacion mobil. Aplikacioni është i disponueshëm për tabletë dhe pajisje mobile me sistem operativ iOS, android dhe windows. Të njëjtin mund ta shkarkoni falas nëpërmjet kërkimit në store: Filip Vtori Hospital Macedonia Këto janë linket për shkarkim:

Aplikacion mobilAKADEMIK D-R ZHAN MITREV

Të dhënat personale:

Emri dhe mbiemri: Zhan Mitrev
Datëlindjes: 11.01.1961
Vendlindja: Shtip, Maqedoni
Tel.: +389 2 3091 500
Fax: +389 2 3091 499
E-mail: zan@cardiosurgery.com.mk

                                                       

ARSIMIMI:

1979-1985 Universiteti i mjekësisë “Shën Cirili dhe Metodi”, Shkup, Maqedoni
1985-1988 Reparti për ndihmë të shpejtë - kirurgji e përgjithshme në Spitalin e Shtipit
1988-1992 Specializim për kirurgji të përgjithshme në Universitetin e mjeksisë, Shkup
1988-1990 Specializim në Klinikën për Kardiokirurgji REBRO në Universitetin e mjekësisë në Zagreb, Kroaci
1989-1990

Studime pasuniversitare në Universitetin e mjekësisë në Zagreb

1990-1992 Klinika për kirurgji torakale dhe kardiovaskulare "Jochan Wolfgang Goete" Univerzitet, Frankfurt/M., Gjermani
1992-1993 Klinika për kardiokirurgji në Ludwigshafen, Gjermani
1993-1994 Klinika për kardiokirurgji vaskulare Universiteti i mjeksisë Zurich, Zvicër
1994-1997

Oberarzt Herzzentrum Frankfurt, Gjermani
1997-2000 Oberarzt UNI Klinik
1999-2008 Drejtor i Kardiokirurgjisë "Filip Vtori"
2001 FETCS, Fellow of the European Board of Thoracic and Cardiovascular Surgeons
2002 Akademik - Akademia botërore e shkencave "Platon"ANËTAR NË:

1991
Asociacioni gjerman për kirurgji torakale dhe kardiovasculare
1992 Kolegji amerikan për angiologji
1993 ESAO, Shoqata evropiane për organe artificiale
1994 EACTS, Shoqata evropiane për kirurgji kardiotorakale
2004 ISMICS, Shoqata internacionale për invazim minimal në kardiokirurgji
2006 STS, Shoqata e kirurgëve torakal
2007 Këshilli iniciues për çeljen e universitetit shtetërorë “Goce Delçev”

 

PUBLIKIME SHKENCORE TË PUBLIKUARA:

1:Belostotsky V., Veljanovska L., Hristov N., Mitrev Z.
Dual left anterior descending artery distribution
PMID: 20080532 [PubMed - as supplied by publisher]

2: Zan Mitrev, Lidija Veljanovska and Nikola Hristov
Aorto-Bilateral-Femoral-Bilateral-Popliteal Bypass for Leriche Syndrome With Occlusion of Both Superficial Femoral Arteries
Ann Thorac Surg 2009;88:683
DOI: 10.1016/j.athoracsur.2008.11.006

3: Mitrev Z., Belostotski V., Veljanovska L., Hristov N.
DeBekay repair for type III thoracoabdominal aortic aneurysm.
Eur J Cardiothorac Surg. 2009 Mar 6. [Epub ahead of print] No abstract available.
PMID: 19269842 [PubMed - as supplied by publisher]
Related Articles

4: Rosenthal VD., Maki DG., Mehta A., Alvarez-Moreno C., Leblebicioglu H., Higuera F., Cuellar LE., Madani N., Mitrev Z., Dueñas L., Navoa-Ng JA, Garcell HG., Raka L,Hidalgo RF., Medeiros EA., Kanj SS., Abubakar S., Nercelles P., Pratesi RD.
International Nosocomial Infection Control Consortium Members.
International Nosocomial Infection Control Consortium report, data summary for 2002-2007, issued January 2008.
Am J Infect Control. 2008 Nov;36(9):627-37. Epub 2008 Oct 3.
PMID: 18834725 [PubMed - indexed for MEDLINE]

5: Mitrev Z., Hristov N.
Cardiac silhouette following a mitral valve replacement, tricuspid annuloplasty and atrioplasty of both atria.
Eur J Cardiothorac Surg. 2008 Oct;34(4):905. Epub 2008 Aug 3. No abstract
available.
PMID: 18678512 [PubMed - in process]

6: Nikolic A., Schranz D., Hristov N., Mitrev Z.
Amplatzer occlusion of paravalvular leak of mitral mechanical prosthesis following a reoperation for thrombosed mitral mechanical prosthesis.
Interact Cardiovasc Thorac Surg. 2008 Oct;7(5):941-2. Epub 2008 Jul 9.
PMID: 18614550 [PubMed - indexed for MEDLINE]

7: Mitrev Z., Belostotskii V., Hristov N.
Suture line reinforcement using suction-assisted bioglue application during surgery for acute aortic dissection.
Interact Cardiovasc Thorac Surg. 2007 Apr;6(2):147-9. Epub 2006 Dec 18.
PMID: 17669795 [PubMed - indexed for MEDLINE]

8: Mitrev Z., Anguseva T.
Complex reconstruction of hydatid cyst-destructed left ventricle: a case report.
Heart Surg Forum. 2006;9(1):E490-2.
PMID: 16318934 [PubMed - indexed for MEDLINE]

9: Heidt MC., Menon AK., Roth P., Mitrev Z., Akintürk HK., Vogt PR.
Left atrial dissection after mitral operation mimicking severe mitral
regurgitation.
J Thorac Cardiovasc Surg. 2004 Feb;127(2):596-7. No abstract available.
PMID: 14762382 [PubMed - indexed for MEDLINE]

10: Mitrev Z., Anguseva T., Vasileva A., Hristov N., Risteski P.
Transplantation or alternative surgical treatment of patients with ischemic dilative cardiomyopathy and aneurysmatic dilation of the left ventricular cavity.
Int J Artif Organs. 2002 Apr;25(4):321-6.
PMID: 12027143 [PubMed - indexed for MEDLINE]

11: Mitrev Z., Cvetanovski V., Hristov N., Petrusevska G.
Ischemic dilatative cardiomyopathy and aneurysms of the left ventricular cavity: transplantation vs alternative surgery.
Int J Artif Organs. 2002 May;25(5):401-10.
PMID: 12074338 [PubMed - indexed for MEDLINE]

12: Ihnken K., Beyersdorf F., Winkelmann BR., Mitrev Z., Unkelbach U.
Experimental application of controlled limb reperfusion after incomplete ischaemia.
Br J Surg. 1996 Jun;83(6):803-9.
PMID: 8696746 [PubMed - indexed for MEDLINE]

13: Beyersdorf F., Mitrev Z., Ihnken K., Schmiedt W., Sarai K., Eckel L., Friesewinkel O., Matheis G., Buckberg GD.
Controlled limb reperfusion in patients having cardiac operations.
J Thorac Cardiovasc Surg. 1996 Apr;111(4):873-81.
PMID: 8614149 [PubMed - indexed for MEDLINE]

14: Mitrev Z., Ihnken K., Poloczek Y., Hallmann R., Herold H., Unkelbach U., Zimmer G., Freisleben HJ., Beyersdorf S., Beyersdorf F.
Controlled reperfusion of the extremities for preventing local and systemic damage after prolonged ischemia. An experimental study with the swine model
Zentralbl Chir. 1996;121(9):774-87. German.
PMID: 9012238 [PubMed - indexed for MEDLINE]

15: Mitrev Z., Beyersdorf F., Hallmann R., Poloczek Y., Ihnken K., Herold H., Unkelbach U., Zimmer G., Freisleben HJ., Satter P.
Reperfusion injury in skeletal muscle: controlled limb reperfusion reduces local and systemic complications after prolonged ischaemia.
Cardiovasc Surg. 1994 Dec;2(6):737-48.
PMID: 7858992 [PubMed - indexed for MEDLINE]

16: Beyersdorf F., Sarai K., Mitrev Z., Eckel L., Ihnken K., Satter P.
New surgical treatment for severe limb ischemia.
J Invest Surg. 1994 Jan-Feb;7(1):61-71.
PMID: 8003466 [PubMed - indexed for MEDLINE]

17: Beyersdorf F., Mitrev Z., Eckel L.., Sarai K., Satter P.
Controlled limb reperfusion as a new surgical technique to reduce postischemic syndrome.
J Thorac Cardiovasc Surg. 1993 Aug;106(2):378-80. No abstract available.
PMID: 8341084 [PubMed - indexed for MEDLINE]

18: Beyersdorf F., Sarai K., Mitrev Z., Eckel L., Ihnken K., Satter P.
Studies of reperfusion injury in skeletal muscle: controlled limb reperfusion to reduce post-ischaemic syndrome.
Cardiovasc Surg. 1993 Aug;1(4):330-6.
PMID: 8076055 [PubMed - indexed for MEDLINE]

19: Beyersdorf F., Mitrev Z., Sarai K., Eckel L., Klepzig H., Maul FD., Ihnken K., Satter P.
Changing patterns of patients undergoing emergency surgical revascularization for acute coronary occlusion. Importance of myocardial protection techniques.
J Thorac Cardiovasc Surg. 1993 Jul;106(1):137-48.
PMID: 8320992 [PubMed - indexed for MEDLINE]

20: Beyersdorf F., Sarai K., Mitrev Z., Eckel L., Maul FD., Wendt T., Satter P.
Surgical revascularization in patients with acute myocardial infarction
Zentralbl Chir. 1993;118(4):180-9. German.
PMID: 8493826 [PubMed - indexed for MEDLINE]


 

 
Mbrapa
       
           
           
Shërbime të mbuluara nga Fondi për sigurim shëndetësor i R.M.


]]>